Mijn eigen Touring

mijn bmw 2002tii touring
Mijn BMW 2002 Touring in 1985

Daar staat ie dan. Zo reed ik er mee in de tachtiger jaren, deze foto is genomen in Twente in de buurt van Enschede. Mijn toenmalige vriendin, nu al 21 jaar mijn vrouw, zit ook in de auto. Het was toen mijn dagelijks vervoermiddel, lekker goedkoop op LPG en stoer zonder voorbumper. Maar super betrouwbaar. We hebben er zo vele jaren in rond getuft. Tot dat hij een beetje vergeten werd en een groot aantal jaren in een schuur doorbracht. Uiteindelijk is het toch de auto die altijd is gebleven en ingezet werd als de andere het weer eens niet deed. Omdat we ook altijd veel plezier meedoen aan het club leven van deze auto (BMW Touring Club) werd het tijd deze BMW eens de aandacht te geven die het verdiende.  Daarnaast werd ook nog eens fijntjes opgemerkt dat het kenteken de initialen bevat van de naam van mijn vrouw en mijzelf dus ik kon niet meer terug.

Sinds 1999 hebben er al allerlei plaatwerk herstel acties plaatsgevonden maar van echte restauratie was pas sprake in 2002, het jaar! Ik was bezig de neus netjes te maken omdat we snel een lustrum meeting hadden met de BMW Touring Club (20 jaar) ik zag toen dat de gehele rechter wiel bak was weggerot en besloot dat dit voorlopig de laatste rit zou worden die we met deze auto zouden rijden.

DSC03132

Toen in 2006 was de auto klaar, elk weekend en vrije dag heb ik er aan besteed. Samen met hulp van een aantal goede vrienden is het resultaat geworden wat ik ervan had verwacht. We konden gelijk deelnemen aan de Bavaria Tour in 2006.

Mijn Touring in 2011
Mijn BMW 2002 Touring Tii in 2011

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.