Injectors testen BMW 2002tii

Veel problemen met een slecht lopende BMW 2002tii motor worden veroorzaakt door één of meerdere slechte injectoren. Vooral bij auto’s waar weinig mee gereden wordt of die lang stil stonden, werken de injectors vaak niet meer goed.

Een slechte injector verneveld de benzine niet meer netjes. Het sproeibeeld is dan geen wolk benzine maar één of meerdere straaltjes die de inlaat in spuiten. Dat zorgt voor een cilinder die niet of niet goed mee doet waardoor de motor niet mooi loopt en waardoor de auto sputtert en hapert.

Uiteraard moeten alle normale onderdelen van de motor eerst gecontroleerd worden zoals, ontsteking, afstelling van de warmloopregelaar, stationair lopen en CO moeten ook afgesteld worden. Maar als dat allemaal goed staat en de auto loopt nog steeds niet mooi dan is het tijd om de injectoren te controleren.

Injector tester voor benzine injectoren voor een BMW 2002tii
Met de injectortester voor benzineinjectoren wordt de injector getest op sproeibeeld

Jeffrey Kok heeft de injectoren bij mijn BMW 2002tii Touring ook gecontroleerd. We hebben alle 4 de injectoren aan een injectortester voor benzine geschroefd. De eerste 3 injectoren gaven een heel mooi sproeibeeld. Een mooie wolk met benzinenevel. De vierde was een straal die uit de injector kwam. Deze slechte injector werd door Jeffrey grondig onder handen genomen.

injector BMW 2002tii in ultrasoonbad
Een slechte injector gaat eerst in een ultrasoonbad voor een grondige reiniging.

Soms is een injector na reinigen in een ultrasoonbad nog steeds niet goed. Dan moet de injector helemaal uit elkaar.

Injector BMW 2002tii in onderdelen
De injector van een BMW 2002tii volledig uit elkaar gehaald, soms is dit noodzakelijk.

Na het reinigen van een injector in de ultrasoonreiniger en indien nodig het volledig uit elkaar halen, is het sproeipatroon weer helemaal mooi. Een fijne wolk benzinenevel voor een perfecte verbranding!

Na alle moeite en weken onderzoek aan mijn auto bleek dat één van mijn injectoren gewoon een straal benzine spoot. Toen deze injector gereinigd en getest was liep de motor ineens weer perfect. Een grote opluchting.

Injectoren laten testen en reinigen?

Lever je oude set van 4 injectoren aan. Jeffrey zal ze testen, ultrasoon reinigen en weer in orde maken. Je ontvangt 4 werkende injectoren terug voor €200,- plus verzendkosten.

Liever een set geteste en perfect werkende injectoren voor jouw BMW 2002tii kopen? Dat is ook mogelijk voor €600,- plus verzendkosten.

Interesse? Bel Jeffrey Kok op 06-50284911 of mail naar jeffrey@bmw02.nl

Geteste en perfect werkende injectoren, klaar om in te bouwen